Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
  • Greek
  • English (United Kingdom)

ΠΕΛΛΑ

Δύο Νομοί της Μακεδονίας, πολύ κοντά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πληρούν όλες τις προϋποθέσεις υψηλής επισκεψιμότητας λόγω του ιστορικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, κυρίως που παρουσιάζουν. Η Smart Rent μία αξιόπιστη εταιρεία στο χώρο ενοικίασης αυτοκινήτου, είναι πρόθυμη να σας ακούσει και να λύσει οποιαδήποτε απορία, αναφορικά με το ταξίδι σας στην περιοχή. Θα είμαστε ευτυχείς να σας φανούμε χρήσιμοι.

Η Πέλλα, με πρωτεύουσα την Έδεσσα, γνωστή για τους περίφημους καταρράκτες της, είναι πράγματι γεμάτη από αρχαιολογικούς χώρους που ζητούν να αποκαλυφθούν και να αναδειχθούν.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ

Η Αρχαία Πέλλα πρωτεύουσα του Μακεδονικού κράτους, μετά τις Αιγές, κτισμένη με το γνωστό Ιπποδάμειο σύστημα, κεντρίζει το ενδιαφέρον του επισκέπτη να γνωρίσει περισσότερα για τον ελληνικό πολιτισμό αφού συναντάμε και σημαντικούς μακεδονικούς τάφους, όπως ο τάφος του  Φιλίππου Β'. Στο χώρο  λειτουργεί και Αρχαιολογικό Μουσείο.

Αρχαιολογικός Χώρος στη Μίεζα

Κοντά στη Βεργίνα, βρίσκεται μία ακόμη Μακεδονική πόλη, η Μίεζα. Εδώ βρέθηκαν τέσσερεις μακεδονικοί τάφοι μεγάλων διαστάσεων, με τοιχογραφίες του 4ου π.Χ αιώνα. Στην ίδια περιοχή βρισκόταν το Νυμφαίο, τόπος λατρείας των Νυμφών, όπου φιλοξενήθηκε και η περίφημη σχολή του Αριστοτέλη.

 

ΜΟΥΣΕΙΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αρχαιολογικό Μουσείο

Σε έκταση 6.000 τ.μ, βορειοανατολικά του αρχαιολογικού χώρου της Πέλλας και πλάι στο σύγχρονο οικισμό, είναι κτισμένο το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο. Στην υποδοχή εκτίθεται η κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία βρέθηκε στα Γιαννιτσά και στο εσωτερικό του κτιρίου υπάρχουν πέντε θεματικές ενότητες οι οποίες εντάσσουν τον επισκέπτη στην καθημερινότητα εκείνης της εποχής.

Παλαιοντολογικό-Φυσιογραφικό-Λαογραφικό Μουσείο Αλμωπίας

Εδώ φυλάσσονται ευρήματα και απολιθώματα, που επιβεβαιώνουν την ύπαρξη άγριας ζωής αλλά και χλωρίδας στο σπηλαιολογικό πάρκο της περιοχής

 

ΕΔΕΣΣΑ

Η πόλη του νερού, μια πόλη στα πόδια του Βερμίου, που διαρρέεται από τέσσερα ποτάμια, σχηματίζοντας δώδεκα υπέροχους καταρράκτες (τους μεγαλύτερους στο χώρο των Βαλκανίων), με πλούσια βλάστηση και υπέροχη θέα στον κάμπο, αλλά και με σπουδαία ιστορία. Αποτελεί ιδανικό προορισμό χαλάρωσης και ηρεμίας. Αξίζει να περάσετε απ' το Γενί Τζαμί, το μοναδικό χωρίς αλλοιώσεις, χτισμένο σύμφωνα με το πρότυπο της Αγίας Σοφίας στην Πόλη.

Καταρράκτες Εδέσσης

Στην άκρη της πόλης, σ' ένα καταπληκτικό γεωπάρκο 100.000 τ.μ, από ένα βράχο, γνωστό ως "φρύδι" της πόλης, ξεπηδούν τα ορμητικά νερά δώδεκα υπέροχων καταρρακτών. Γνωστότερος, ο μεγάλος καταρράκτης Κάρανος, που πέφτει από ύψος 70 μέτρων. Μέσα στο πάρκο, φιλοξενείται και το Μουσείο Νερού και δημιουργούνται χώροι συνάντησης και αναψυχής.

 

Λουτρά Πόζαρ

Σε υψόμετρο 390 μέτρων και απόσταση 30 χλμ από Έδεσσα και 100 χλμ από Θεσσαλονίκη, πέντε ιαματικές πηγές αναβλύζουν κατά μήκος της κοίτης του θερμοποτάμου που συνεχίζει τη ροή του ως τη λεκάνη της Αλμωπίας. Εκεί δημιουργεί  χώρους λουτροθεραπείας-ποσιοθεραπείας , οι οποίοι συντελούν στην ψυχοσωματική ευεξία του λουομένου. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται το Μαύρο Δάσος , το σπηλαιολογικό πάρκο των Λουτρών, το φαράγγι των Λουτρών με τη γύρω περιοχή που προσφέρεται για εκδρομές, ορειβασία αλλά και απλούς περιπάτους.

Φαράγγι Λουτρών

Ξεκινά απ' τα ελληνικά σύνορα μέχρι την περιοχή των Λουτρών, στο ρέμα Νικολάου. Η διαδρομή ανάμεσα από την παρθένα φύση, με οργιώδη βλάστηση και πλούσιους καταρράκτες, είναι μαγευτική. Πέτρινα μονοπάτια και ξύλινα γεφυράκια, βοηθούν τον επισκέπτη να προσεγγίσει τα μοναδικά σπήλαια.

Σπηλαιολογικό Πάρκο Λουτρών

Μην παραλείψετε μια επίσκεψη στο πρώτο σπηλαιολογικό πάρκο της Ελλάδας, αποτελούμενο από ένα σύμπλεγμα 17 σπηλαίων, όπου βρέθηκαν εργαλεία παλαιολιθικής και νεολιθικής περιόδου, λιθογραφίες, απολιθώματα της καφετιάς αρκούδας και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία, που μαρτυρούν την παρουσία αυτόχθονου πληθυσμού.

Μαύρο Δάσος

Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Βόρα (Καιμάκτσαλαν) κατάφυτο από πανύψηλα και ίσια σα λαμπάδες πεύκα να κατηφορίζουν στολίζοντας τον κάμπο της Αλμωπίας. Μπορείτε να το διασχίσετε με αυτοκίνητο, να το επιτρέπει ο καιρός, ως την κορυφή. Αν το επιχειρήσετε, καλύτερα να πάρετε τη διαδρομή απ' το χωριό Μεγαπλάτανος, καθώς ένα μεγάλο τμήμα του είναι ασφαλτοστρωμένο.

Το Καϊμάκτσαλαν Χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται περίπου στα 2000 μέτρα με το κεντρικό καταφύγιο, parking , σχολές σκι και φτάνει τα 2480 μέτρα όπου στην κορυφογραμμή με τη FYROM, υπάρχει το εκκλησάκι του Αι –Λιά, μνημείο του ‘Α Παγκοσμίου πολέμου. Η θέα από το βουνό είναι εκπληκτική και όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες φαίνεται ο Θερμαϊκός κόλπος και η κορυφή του Ολύμπου. Η περιοχή ενδείκνυται για ορειβατικό σκι και δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει κάποιος υπέροχες τοποθεσίες και δασικά μονοπάτια.

Ο παραδοσιακός οικισμός Παλαιού Αγίου Αθανασίου σε 1200 μέτρα ύψος, κοντά στο χιονοδρομικό, σε μαγεύει όχι μόνο για τη θαυμάσια Μακεδονική αρχιτεκτονική, αλλά και για το τοπικό γαστρονομικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει στα πολυπληθή παραδοσιακά κέντρα εστίασης και φιλοξενίας. Η απόσταση από την Έδεσσα είναι μόλις 28χλμ.

ΗΜΑΘΙΑ

Είναι από τους ιδανικούς προορισμούς για ταξίδια καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για πάρα πολλούς λόγους. Ο φυσικός της, από κάθε άποψη, πλούτος, τα βουνά το Βερμίου και των Πιερίων, τα ποτάμια της, το χιονοδρομικό κέντρο 3-5 Πηγάδια, το Σέλι, η Νάουσα, η Βεργίνα καθώς και όλα τα χωριά του νομού Ημαθίας είναι πραγματικά αξιοθέατα και αξίζει να τα επισκεφθείτε.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΑ -ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΟΙ

Αρχαιολογικοί Χώροι Αιγών(Βεργίνα)              

Εδώ βρίσκονται σπουδαία μνημεία του Μακεδονικού πολιτισμού όπως το Ανάκτορο των Αιγών, ο τάφος του Φιλίππου Β’-Βασιλιά των Μακεδόνων- και ο τάφος της Περσεφόνης.

Βήμα του Αποστόλου Παύλου

Μνημείο όπου ο Απόστολος των Εθνών, Παύλος κήρυξε τη χριστιανική θρησκεία στη Βέροια.

Μονή της Παναγίας Σουμελά

Στις πλαγιές του Βερμίου, κοντά στο χωριό Καστανιά, δεσπόζει μεγαλοπρεπώς η Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά. Αποτελεί το πνευματικό κέντρο του Ποντιακού ελληνισμού, οι οποίοι την έκτισαν ως μια προσπάθεια αναβίωσης της ομώνυμης ιστορικής Μονής, τα ερείπια της οποίας βρίσκονται στο όρος Μελά, κοντά στην Τραπεζούντα της Μ. Ασίας. Εδώ φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Οι προσκυνηματικές ροές δεν παύουν όλο το χρόνο με αποκορύφωμα το Δεκαπενταύγουστο, οπότε και τιμάται η μνήμη της.

Ο Ναός της Παλαιάς Μητρόπολης Βέροιας

Αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες μεσοβυζαντινές Βασιλικές των Βαλκανίων και ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ζωγραφικός διάκοσμος του μνημείου, που πραγματοποιήθηκε σε διαφορετικές περιόδους. Στα βόρεια σώζεται μιναρές από την εποχή που οι Οθωμανοί μετέτρεψαν το ναό σε τζαμί. Στο κοντινό πλατάνι, οι Τούρκοι κρέμασαν τον εθνομάρτυρα Μητροπολίτη Βεροίας, τον Άγιο Αρσένιο, γεγονός που μνημονεύει σχετική επιγραφή.

Άλσος Αγίου Νικολάου Νάουσας. Μόλις 3 χλμ από την πόλη της Νάουσας, κρύβει κάτω από τα τεράστια γερασμένα πλατάνια του τις πηγές της Αραπίτσας, που με τα άφθονα νερά της υδροδοτεί ολόκληρη την πόλη και αρδεύει τα εύφορα κτήματά της. Σύγχρονες εγκαταστάσεις άθλησης, αναψυχής και ξεκούρασης, χώροι διημέρευσης και δρομάκια περιπάτου, ταβερνάκια αλλά και το δημοτικό ξενοδοχείο ΄΄ΒΕΡΜΙΟ΄΄ προσφέρουν στους χιλιάδες επισκέπτες ένα ιδανικό περιβάλλον ηρεμίας και χαλάρωσης.

ΜΟΥΣΕΙΑ-ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Αλιάκμονας

Μεγάλος ποταμός της Ελλάδας μήκους 310 χλμ που λίγο πριν την εκβολή του στο Θερμαϊκό κόλπο, σχηματίζει ένα Δέλτα που φιλοξενεί σημαντικούς βιοτόπους.

Βέρμιο

Ένα βουνό ήπιο με ύψος λίγο πάνω από 2 χλμ, κατάφυτο κυρίως από οξιές και έλατα, δρυς και καστανιές, διαθέτει σπουδαία χλωρίδα και πανίδα και αποτελεί σημαντικό προορισμό πεζοπορίας με πάνω από 70 χλμ σηματοδοτημένα μονοπάτια.

Χιονοδρομικό 3-5 Πηγάδια

Σε υψόμετρο 1430-2005 μέτρα ανήκει στο Δήμο Νάουσας και είναι από τα πιο σύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα με ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις για τουριστική-αθλητική χιονοδρομία και το μοναδικό που διαθέτει σύστημα τεχνητής χιόνωσης. Το θαυμάσιο κλίμα, το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον αλλά και οι εκπληκτικές αθλητικές υποδομές το καθιέρωσαν ως κέντρο προετοιμασίας αθλητικών ομάδων.

Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου

Το πρώτο οργανωμένο κέντρο χιονοδρομίας στην Ελλάδα σε υψόμετρο 1534-1900 μέτρων στο όρος Βέρμιο του νομού Ημαθίας, στο χωριό Σέλι, από τα ψηλότερα της Ελλάδας. Απέχει 24 χλμ από Βέροια, 20 χλμ από Νάουσα και 95χλμ από Θεσσαλονίκη. Κύρια πρόσβαση γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού και της επαρχιακής οδού Βεροίας- Σελίου αλλά και μέσω Νάουσας- Σελίου.

Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας

Στεγάζει εκθέματα της νεολιθικής έως και της ρωμαϊκής εποχής, όπως τάφους, πήλινα εδώλια, μεταλλικά αγγεία κ.α, με διασημότερο το "Γυμνασιακό Νόμο", μία μαρμάρινη στήλη του 2ου π.Χ αιώνα με τους κανόνες λειτουργίας του Γυμνασίου.

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Στεγάζεται στο "Μύλο του Μάρκου", ένα διατηρητέο επιβλητικό κτίριο του 1911, δίπλα απ' το αρχαίο τείχος της πόλης. Τα βυζαντινά εκθέματα, αποδεικνύουν την ένδοξη ιστορία της πόλης, κατατάσσοντάς την, ως μία περιφερειακή μητρόπολη του Βυζαντίου, στην καρδιά της Μακεδονίας.

Υψηλού επιπέδου υπηρεσίες - χαμηλές τιμές.


Η εταιρία SmartRent προσφέρει τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στην Θεσσαλονίκη - Κρήτη.ενοικιάσεις αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη Κρήτη
ενοικιάσεις αυτοκινήτων Θεσσαλονίκη Κρήτη
 Horizontal Banner transparent eot authorized licence

mcpp wllt btn chk 147x034px

EOT: 0933Ε81000166401

Ασφάλεια

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών " Alpha e-Commerce" της Alpha Bank και χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.2 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer - SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

H SmartRent σέβεται την ιδιωτικότητά σας. H παρούσα ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies με σκοπό να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία περιήγησης. Μπορείτε να αρνηθείτε .Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε περισσότερα.

Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech